Persoonlijke hulpmiddelen

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Navigatie

Navigatie
Navigation menu

Navigatie

U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Aywaille Toerisme / Bezienwaardigheden en attracties / Bezienswaardigheden en attracties
Nieuwsafbeelding - klik om de volledige afbeelding te bekijken

Bezienswaardigheden en attracties

Toeristisch gezien, biedt de gemeente een waaier van mogelijkheden om met de natuur in aanraking te komen door middel van de vele wandel-, mountainbike-en paardrijroutes.
De grot van Remouchamps (op de monumentenlijst), met de uitzonderlijke ondergrondse boottocht (de langste van Europa) laat U de prachtigste hoekjes zien en vraagt om romantische tochtjes.


Aan de voet van de Ardennen, kan men het kasteel van Harzé ontdekken, een hoog gebouw, opgetrokken in grijze natuursteen.
In het kasteel bevindt zich het maalderij- en bakkerijmuseum.

Niet ver hier vandaan vindt men het safaripark "Monde Sauvage", waar groot en klein plezier beleven.
Men kan hier in alle vrijheid en van heel dichtbij de loslopende dieren bekijken (met de eigen auto, of met het treintje).

Volgens één van deze legendes bevinden zich in de Amblève (ter hoogte van de Fonds de Quarreux) de overblijfselen van een molen welke van een arme molenaar was.

Onder de meest onstuimige en turbulente riviertjes welke door onze valleien stromen en uitmonden in de Amblève, bevindt zich de Ninglinspo (beschermd natuurmonument),
verbonden met de wilde schoonheid en een grote verscheidenheid aan watervalletjes met net zoveel verschillende namen.

Document acties